A donor

Szó volt már eddig is a donorválasztásról, most egy kicsit bővebben.

Itthon, és a Szófiai klinikán is a dán spermabankból lehetett választani. Ha felmentek a weboldalukra, nagyon sokféle donor van fent, ártól függően elég sok információt meg lehet szerezni. Még akár a hangját is meg lehet hallgatni, sőt olyan is van, akinek gyermekkori képe is fel van töltve.

Na, ez Ausztriában máshogy van.

Ki kellett töltenem egy papírt, amin fel kellett tüntetnem, hogy kb. milyenre vágyom.

Szemszín, hajszín, bőrszín, magasság, testsúly. Nagyjából ennyi. Ez 1.000 euro. Amikor ez megvan, akkor a klinika a megadott paraméterek alapján, kiválaszt egy donort.

Ez azért felvet egy kis aggodalmat, Hisz olyan kevés az információ. Vagy mégsem? Lehet, hogy annál jobb minél kevesebbet tudunk róla? Hisz mindent úgysem árulnak el. Hisz úgysem ismerjük. Lehet, hogy kedves, lehet hogy nem. Lehet hogy okos lehet hogy nem. Lehet hogy helyes, lehet hogy nem. Ezt soha nem fogjuk megtudni.

Ami információ van még, hogy nyilván átmegy egy egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton, tehát reméljük, hogy ezek a paraméterek rendben vannak. Plusz még annyit tudunk, hogy az ottani donorok mind osztrák állampolgárok.

És ennyi.

Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy ez elég-e, de nem igazán van más választási lehetőség.

Így maradt az általuk kiválasztott donor, és csak arra gondok, hogy nem számít a biológiai apa, hisz az én gyermekem lesz.