Meddőségi klinika Ausztria

Bécs

Sziasztok!

 

Bár azt hiszem, senki nem olvassa a blogot, azért mégis folytatom (-:

Szóval, mint az már megírtam a bécsi Kinderwunschzentrum-ba kaptam időpontot. Szerencsére a megadott időpontra minden leletem meglett, így egy héttel az időpont előtt mindent ki is tudtam küldeni nekik e-mailen és már csak az izgatott várakozás volt hátra.

Reggel háromnegyed hétkor indultunk, hogy viszonylag nyugisan oda tudjunk érni. 9 óra 50 perckor kb leparkoltunk pár száz méterre a klinikától, majd megpróbáltunk parkolójegyet vásárolni. Sajnos Bécsben nem működik a viszonylag egyszerű pénzbedobós rendszer, hanem trafikokban lehet parkolójegyet vásárolni. Gyorsan be is futottunk egybe, ám ott nem volt, és valami villamosmegállóban kellett volna megvennünk, amit nem találtunk. Lényeg a lényeg, hogy 36 euros büntetés már várt is ránk, amikor pár perces rohanás után visszaértünk.

Na mindegy, több is veszett Mohácsnál, így ezek után már rohanás be a klinikára, így pontban 10.00-kor meg is érkeztem.

Ez egy semmi extra klinika, kb. mint nálunk a Kaáli, semmi pucc, mindenki kedves, mindenki beszél németül és angolul (bár ez rajtam nem segített (-:

Nem nyújtom nagyon, a lényeg:

KÉT LEHETŐSÉG VAN:

- inszemináció - ez ugye az amikor csak úgymond befecskendezik a spermát, és vagy összejön vagy nem. Itt kaptam egy egészen új információt, ennek kb. az én koromban 10-20% az esélye. Ebben az esetben hormongyógyszert kell szedni, majd ugye Szófiába elmenni, itt szépen egy nap alatt megcsinálják, haza, majd várakozás a terhességi teszt eredményére. Ezt akár 5-6 alkalommal is meg lehet ismételni.

- lombik (IVF) - itt kiveszik a petesejtet, és testen kívül összepároztatják, aztán visszateszik (konyhanyelven). Ennek az esélye az én koromban 30-40%. Itt hormoninjekciót kell beadni magamnak, kettő héten keresztül, és 2-3 alkalommal vissza kell menni Bécsbe, hol ultrahanggal megnézik a petéket (40euro / alkalom).

Ezután utazás Szófiába, ahol egy nap a petesejt levétele.

Majd 5-7 nap múlva lehet menni a megtermékenyített petékért, amit visszatesznek. Ekkor egy nappal előtte ki kell menni az altatás miatt, de másnap megcsinálják, és lehet is jönni haza.

A donorválasztásról később.

Elvileg itt a klinikán 100 euro az első konzultáció, de a magyar lány szerint van, hogy ezt nem kell kifizetni. Ez nálam is így történt, bár az nem derült ki, hogy mi alapján döntik el.

Volt egy ultrahangos hüvelyi vizsgálat, plusz valamilyen vérvizsgálat, bár ezt nem igazán értettem, hogy miért kellett. Ez 50 euro volt és készpénzben kellett kifizetni.

Nagyjából ennyi történt, így aztán még elmentünk vásárolgatni. Aki még nem járt Bécsben, az ne készüljön nagy dologra. a Maria Hilfe Strasse-ra mentünk. Itt minden üzlet ami van, az itthon is megtalálható, csak jóval drágább. Lejártuk a lábunkat és semmit nem vettünk (-:

Igazából az egész út elég lelombozó volt. Belegondolni abba, hogy ha ma Magyarországon minden úgy működne ahogy az kellene, akkor erre az egész tortúrára nem lenne szükség.

Ha Ausztriában, Bulgáriában, Szlovákiában és Csehországban jó a külföldi sperma, akkor itt miért nem???

Miért kell kitenni több száz nőt, és párt annak, hogy egy rutin eljárás miatt több ezer kilométert tegyen meg, és több ezer eurot fizessen ki azért, hogy gyermeke születhessen?

Azt hiszem ezt nem fogom tudni megfejteni, így szépen belenyugszom abba, hogy ez egy rögös út, de megéri...

Karácsonykor szünet van a klinikán, így van egy hónapom arra, hogy ismét nekirugaszkodjak és összeszedjem magam, és addig is ne veszítsem el a hitet abban, hogy valaha gyermekem születik.